Agris.cz - agrární portál

Zelinářské unie chce s ovocnáři budovat společná odbytová centra

3. 2. 1998 | ČTK

Zelinárské unie chce s ovocnári budovat spolecná odbytová centra

OLOMOUC 3.února (CTK) - Valná hromada Zelinárské unie Cech a Moravy dnes uložila predstavenstvu, aby pokracovalo v jednání s vedením Ovocnárské unie o vybudování spolecných odbytových stredisek. Díky nim by mohli tuzemští pestitelé lépe celit sílícímu tlaku nadnárodních obchodních spolecností.

Predseda Zelinárské unie Jaroslav Zeman v rozhovoru pro CTK rekl, že mezi jeho spolkem a Ovocnárskou unií již byla uzavrena dohoda o výstavbe spolecných odbytových center. "Pokud nechceme být preválcováni zahranicními obchodními giganty, jinou možnost nemáme. Ovocnárská unie pocítá s tím, že plánovaná odbytová centra se budou budovat jako ovocnársko-zelinárská," uvedl.

Prezident Agrární komory CR Václav Hlavácek dnes na valné hromade Zelinárské unie snahu pestitelu podporil. "Odbytová centra jsou životní nutností, bez ohledu na to, ve kterém oboru podnikáme. Vynucuje si je existence silných obchodních retezcu vlastnených nadnárodními spolecnostmi. Po vstupu CR do Evropské unie budou obchodní centra navíc nárazníkem proti tlakum evropských konkurentu," rekl.

Petr Behal jw


Zdroj: ČTK, 3. 2. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.03.2024 11:40