Agris.cz - agrární portál

SVS povolila dovoz prasat, ale zakázala dovoz živých ptáků

3. 2. 1998 | ČTK

SVS povolila dovoz prasat, ale zakázala dovoz živých ptáku

PRAHA 3.února (CTK) - Státní veterinární správa CR (SVS) povolila dovoz živých prasat, veprového masa, spermatu, embryí a vajecných bunek z Nemecka do CR s výjimkou spolkové zeme Meklenbursko - Prední Pomoransko, kde se vyskytuje klasický mor prasat. Stejná opatrení se týkají také tranzitu techto komodit pres území CR. CTK o tom informoval ústrední reditel SVS Antonín Kozák.

Jak uvedl, stalo se tak na základe rozhodnutí evropské veterinární komise z 28.ledna letošního roku. Nadále však podle Kozáka trvá dríve vyhlášený zákaz dovozu cerné zvere z celého území Nemecka do CR

SVS soucasne zakázala na základe rozhodnutí evropské veterinární komise z 16.ledna letošního roku dovoz do CR a tranzit pres území CR všech živých ptáku z Hongkongu a Cíny .Toto ochranné opatrení bylo prijato proti rozšírení influenze drubeže (ptací chripky), která se vyskytla v Hongkongu a Cíne. Rozhodnutí SVS doplnuje již dríve prijaté narízení o zákazu dovozu drubeže a drubežího masa z této oblasti.

Oldrich Pribík ple


Zdroj: ČTK, 3. 2. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 17:25