Agris.cz - agrární portál

Z královéhradecké mlékárny by se měla stát obchodní společnost

2. 2. 1998 | ČTK

Z královéhradecké mlékárny by se mela stát obchodní spolecnost

HRADEC KRÁLOVÉ 2.února (CTK) - A.s. Mlékárna Hradec Králové prevede ješte do letošního léta výrobu do a.s. Milpa Pardubice a sama se podle návrhu predstavenstva, který by mela schválit breznová mimorádná valná hromada, bude zabývat pouze obchodní cinností s mlékárenskými výrobky. CTK to dnes rekl predseda predstavenstva mlékárny Zdenek Vácha s tím, že presun mlékárenské výrobní technologie z východoceské metropole do Pardubic již byl zahájen.

Poznamenal pritom, že presun výroby je soucástí projektu, jehož cílem je vytvorení silného východoceského mlékárenské uskupení. Cílem kooperace, o které rozhodla lonská valná hromada Mlékárny Hradec Králové, je predevším snížení nákladu obou spolecností.

Jak upozornil, kooperace spolecností neznamená zánik jednotlivých subjektu. "Obchodní partneri královéhradecké mlékárny budou mít i nadále možnost kupovat veškerý její výrobní sortiment, který se pod znackou Mlékárny Hradec Králové bude vyrábet v Milpe," uvedl.

Spolupráce obou podniku je v souladu se strategií akciové spolecnosti Kovopetrol, která spolecne se spríznenými investicními fondy drží významný podíl akcií v obou mlékárnách. Milpa by pritom mela spolecne s Pragolaktosem a Mlékárnou Klatovy tvorit páter celého mlékárenského uskupení Kovopetrolu.

Mlékárna Hradec Králové denne zpracuje asi 40.000 litru mléka, pardubická Milpa zhruba o 35.000 litru mléka více. Již letos by se v Pardubicích podle zámeru melo zpracovat až 150.000 litru mléka.

Kontakt: Mlékárna Hradec Králové, a.s., Kollárova 624, 501 26 Hradec Králové, tel.: 049/32521, fax: 049/36956.

Premysl Šrámek jw


Zdroj: ČTK, 2. 2. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 09:57