Agris.cz - agrární portál

PF má za asi 1,852 miliardy korun pohledávek po lhůtě splatnosti

18. 11. 1997 | ČTK

PF má za asi 1,852 miliardy korun pohledávek po lhute splatnosti

PRAHA 18.listopadu (CTK) - Pozemkový fond Ceské republiky (PF) má v soucasné dobe zhruba za 1,852 miliardy korun pohledávek po lhute splatnosti, tedy podstatne méne, než v poslední dobe uvádela média. Na dnešní tiskové konferenci to rekl místopredseda výkonného výboru PF poverený jeho rízením Josef Miškovský. Dalších asi 6,16 miliardy korun pohledávek PF jsou vlastne splátky za zprivatizovaný majetek PF, který je v nekterých prípadech možno splácet až dvacet let. Celkové pohledávky PF tedy ciní asi 8,012 miliardy korun.

S pohledávkami po lhute splatnosti se PF vyporádává podle Miškovského tradicními zpusoby. Tedy napríklad dohodou o mimosoudním vyrovnání, kdy zajištuje zmínené pohledávky smenkami. Pokud nedojde k mimosoudnímu vyrovnání, následuje nekolik možností, napríklad žaloba na zaplacení, nebo likvidace, prípadne konkursní rízení.

Nejcastejším rešením je však podle jeho slov odstoupení PF od smlouvy. Tehdy prebírá znovu PF majetek, který se stává jeho vlastnictvím, a podle vládního usnesení má PF povinnost ho znovu nabídnout do privatizace zpusobem, jakým rozhodne Ministerstvo financí CR.

Oldrich Pribík dp


Zdroj: ČTK, 18. 11. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 05:02