Agris.cz - agrární portál

Vláda dnes o svém jednacím řádu a kvótách na dovoz jablek

7. 1. 1998 | ČTK

Vláda dnes o svém jednacím rádu a kvótách na dovoz jablek

PRAHA 7.ledna (CTK) - Nový kabinet se bude na svém dnešním prvním pracovním zasedání zabývat mj.návrhem na zavedení kvóty na dovoz 20.000 tun cerstvých jablek do Ceské republiky. Podle programu, který CTK poskytl mluvcí vlády Vladimír Mlynár, je na programu dále jednací rád vlády, pripomínky k zásadám pro prípravu a pro predkládání materiálu urcených pro jednání vlády, zásady pro porizování zvukového záznamu z jednání vlády a jeho využívání a prímý poslech jednání.

Návrh na zavedení kvóty na dovoz jablek, který projednávala už odstupující Klausova vláda 17.prosince, ale nedospela k záveru, opetovne predloží ministr zemedelství Josef Lux. Podle neoficiálních informací vznikl kvuli tomuto materiálu spor mezi ministry, protože podle nekterých jde o ochranárský krok smerující k regulaci trhu.

Podle Libuše Alterové z tiskového odboru ministerstva zemedelství Lux dnes opetovne navrhne zavedení dovozní kvóty v objemu 20.000 tun cerstvých jablek s uplatnením v období od ledna 1998 do konce prosince 1998. Upresnila, že 90 procent z uvedeného objemu se má týkat dovozu ze zemí Evropské unie, zbývajících deset procent pak z ostatních zemí.

Hana Hubácková jw


Zdroj: ČTK, 7. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 11:21