Agris.cz - agrární portál

Tchecomalt Group kupuje akcie firem obchodujících s obilovinami

15. 1. 1998 | ČTK

OLOMOUC 15.ledna (CTK) - Akciová spolecnost Tchecomalt Group, která vlastní 48 procent akcií Obchodních sladoven Prostejov, dnes dala minoritním akcionárum deseti tuzemských firem obchodujících se zemedelskými komoditami verejnou nabídku na odkoupení akcií techto spolecností, ve kterých Tchecomalt Group s Obchodními sladovnami a Potravinárským holdingem drží nadpolovicní podíl.

Verejný návrh Tchecomalt Group (TG) se týká akcií Haná ZZN Olomouc (kupní cena 170 korun za kus), ZZN Pardubice (25 korun), ZZN Prerov (285 korun), Navos (240 korun), ZZN Breclav (50 korun), ZZN Frýdek Místek (35 korun), ZZN Šumperk (10 korun), ZZN Decín (80 korun), a.s. Selgen (260 korun) a spolecnosti Selekta (35 korun).

Spolecnost TG v oznámení uvedla, že nákup akcií podniku ZZN bude financovat z vlastních prostredku a návrh smlouvy o koupi akcií je závazný po dobu 60 dní.

Mluvcí a.s. TG Václav Tomek už dríve CTK rekl, že nákup akcií Obchodních sladoven a podniku ZZN je soucástí strategického projektu na vytvorení silného tuzemského seskupení zpracovatelských a potravinárských firem.

"Chceme vybudovat skupinu zpracovatelských a obchodních potravinárských podniku, která bude pro zemedelce stabilním partnerem a prispeje k posílení sektoru zemedelské výroby. Tato skupina bude ve svém oboru konkurenceschopná i po vstupu CR do Evropské unie," rekl Tomek s tím, že náklady na celý projekt presáhnou hranici jedné miliardy korun.

Spolecnost TG do Obchodních sladoven Prostejov kapitálove vstoupila zacátkem lonského prosince, kdy od Investicní a Poštovní banky (IPB) koupila 33 procent akcií této nejvetší tuzemské sladarské firmy. V záveru roku pak od spolecnosti Sarf koupila dalších 14,9 procenta akcií Obchodních sladoven a zvýšila tak svuj podíl na 48,2 procenta.

Petr Behal mha


Zdroj: ČTK, 15. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 12:20