Agris.cz - agrární portál

Staronový ministr Lux nepřipravuje dramatické změny v resortu

2. 1. 1998 | ČTK

Staronový ministr Lux nepripravuje dramatické zmeny v resortu

PRAHA 2.ledna (CTK) - V resortu Ministerstva zemedelství CR nelze ocekávat v nejbližší dobe nejaké dramatické zmeny. Po svém opetovném jmenování do funkce to dnes rekl zpravodaji CTK ministr zemedelství CR Josef Lux. "Rok 1998 musí být rokem, který bude pokracovat v približování naší politiky k politice Evropské unie," dodal.

Podle jeho slov do letošního roku vstupují ceští zemedelci s nadejí, protože krome toho, že budou zapocata jednání s EU, je o 40 procent oproti lonsku zvýšen rozpocet podpor pro zemedelskou prvovýrobu a zároven již v CR platí nekteré klícové zákony, jako napríklad zemedelský zákon ci zákon o potravinách.

Duležité bude letos podle Luxe projednání a schválení veterinárního zákona, který je jedním z posledních klícových zákonu v resortu, zejména z hlediska srovnatelnosti s obdobnou legislativou EU. Dalším takovým zákonem by mel být ješte zákon o vode, na jehož príprave spolupracuje MZe s ministerstvem životního prostredí.

Oldrich Pribík ple


Zdroj: ČTK, 2. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 20:40