Agris.cz - agrární portál

Vláda má na programu svůj jednací řád a kvóty na dovoz jablek

6. 1. 1998 | ČTK

Vláda má na programu svuj jednací rád a kvóty na dovoz jablek

PRAHA 6.ledna (CTK) - Jednacím rádem a kontroverzním návrhem ministra zemedelství Josefa Luxe na zavedení kvót na dovoz jablek do Ceské republiky se bude zabývat vláda ve stredu v Praze na svém prvním pracovním zasedání.

K mimorádnému a slavnostnímu zasedání se vláda sešla v pondelí, kdy si stanovila úkol vypracovat programové prohlášení, s nímž predstoupí ke konci ledna pred parlament se žádostí o duveru.

Podle programu, který CTK poskytl mluvcí vlády Vladimír Mlynár, se bude kabinet zabývat nejprve svým jednacím rádem, dále pripomínkami k zásadám pro prípravu a pro predkládání materiálu urcených pro jednání vlády a nakonec také zásadami pro porizování zvukového záznamu z jednání vlády a zásadami pro jeho využívání a prímý poslech jednání.

Josef Lux predloží návrh na zavedení kvóty na dovoz jablek, který projednávala už odstupující Klausova vláda 17.prosince, ale nedospela k záveru. Podle neoficiálních informací vznikl kvuli tomuto materiálu spor mezi ministry, protože podle nekterých jde o ochranárský krok smerující k regulaci trhu. Podobné metody jsou obtížne prijatelné pro ministry za ODS a zejména pro cleny vlády za ODA.

Vláda se bude zabývat koncepcí zvyšování zamestnaností odsouzených osob, s níž prijde na zasedání vlády ministryne spravedlnosti Vlasta Parkanová. Ministr práce a sociálních vecí Stanislav Volák má vládní kabinet informovat o postavení žen ve spolecnosti a navrhnout zabezpecení aktivit státu v této oblasti. Má rovnež predložit opatrení, která mají rešit zamestnanost lidí, pro než se obtížne hledá práce, a to se zretelem na príslušníky romského spolecenství.

Vláda se bude také zabývat poslaneckým návrhem na vydání zákona o znakové reci.

Vlastimil Milý dr vb


Zdroj: ČTK, 6. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 06:58