Agris.cz - agrární portál

SVS zakázala dovoz prasat z Německa ale povolila ho ze Španělska

21. 1. 1998 | ČTK

SVS zakázala dovoz prasat z Nemecka ale povolila ho ze Španelska

PRAHA 21.ledna (CTK) - Státní veterinární správa CR (SVS) dnes zakázala dovoz a pruvoz živých prasat, dovoz veprového masa stejne tak jako masa cerné zvere z Nemecka do Ceské republiky. CTK to dnes sdelil ústrední reditel SVS Antonín Kozák.

Stalo se tak po zjištení výskytu klasického moru prasat (KMP) ve spolkových zemích Meklenbursko - Prední Pomoransko a Dolní Sasko. Soucasne SVS znovu povolila dovoz a tranzit této komodity, krome cerné zvere a masa z ní, ze Španelska vyjma oblastí Lérida a Segovia.

Podle dnešních informací Kozáka došlo ke zmene ochranných veterinárních opatrení vuci KMP ve Španelsku prijatých v lonském roce v dusledku zjištení, že v prosinci roku 1997 bylo potvrzeno pouze pet ohnisek KMP na území tohoto státu. Tri ohniska KMP byla hlášena z oblasti Lérida a dve z oblasti Segovia.

Oldrich Pribík mha


Zdroj: ČTK, 21. 1. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 08:08