Agris.cz - agrární portál

Pragolaktos rozšířil záběr

25. 11. 1997 | Hospodářské noviny

HN - 25.11.1997

Pragolaktos rozšíril záber

- Restrukturalizace, specializace a kooperace mlékáren, uskutecnovaná a.s. Kovopetrol, by mela zefektivnit a zkvalitnit výrobu a odbyt mléka, aniž by se snižovalo množství zpracované suroviny.

Praha (jaz) - Mlékárenská divize Kovopetrolu je tvorena mlékárnami Pragolaktos, Trojská, Klatovy, Mariánské Lázne, Hradec Králové a Milpa Pardubice. V letošním roce mají tyto mlékárny zpracovat v prumeru denne 650 tisíc litru mléka, což je o zhruba 150 tisíc litru více než loni. Celkový ocekávaný obrat má letos lehce prekrocit tri miliardy korun.

Koncem srpna letošního roku byl odstartován restrukturalizacní proces, v jehož prubehu byla prenesena výroba z Trojské mlékárny do výrobního závodu Pragolaktosu, u tvarohového programu do Milpy Pardubice. "Trojská mlékárna se stísnenými prostorami bez možnosti dalšího rozvoje a s výrobními technologiemi, neumožnujícími bez velkých investic prodloužit trvanlivost výrobku, ne zcela vyhovovala mlékárenskému prumyslu. Pokud bychom chteli provoz udržet v odpovídajících normách, investice by prevýšily návratnost celého provozu," rekl v rozhovoru pro náš list reditel Pragolaktosu Oldrich Bohác. Trojské mlékárne byl ponechán status obchodní organizace a sortiment, který tato mlékárna produkovala ve starém výrobním závode, se nezmenil. Prumerný denní nákup mléka obou subjektu se v soucasné dobe pohybuje okolo 160 tisíc litru.


Zdroj: Hospodářské noviny, 25. 11. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.04.2024 16:48