Agris.cz - agrární portál

Gondor Group začne působit na tuzemském masném trhu

12. 11. 1997 | ČTK

Gondor Group zacne pusobit na tuzemském masném trhu

MOST 12.listopadu (CTK) - V uskupení Gondor Group spojili své síly výrobci masných a uzenárských výrobku Bilbo, Pejskar, Váhala a Schneider. Dnes o tom novináre informovali zástupci jednotlivých firem. Uskupení se základním jmením jeden milión korun se celkovým spolecným rocním financním obratem zakladatelu na úrovni zhruba 1,5 miliardy korun zaradí mezi pet nejsilnejších firem v odvetví.

"Reagujeme tak na všeobecný celosvetový trend sdružování malých a stredních firem," komentoval na dotaz CTK duvody vzniku Gondor Group reditel mostecké spolecnosti Bilbo Jirí Rain.

Sdružení sil podle nej posílí pozici jednotlivých clenu pri vyjednávání s dodavateli vstupních surovin a odberateli hotových výrobku. "Spolecne budeme moci nabídnout kompletní škálu výrobku, což by mela být na trhu výhoda," rekl. Jedním z prvních kroku uskupení v príštím roce bude zrízení spolecného distribucního velkoskladu v centrální cásti Cech.

Jednotlivé firmy se vstupem do uskupení nezrekly vlastní identity, shodli se na dotaz CTK manažeri jednotlivých firem. Obchodní cinnost totiž budou vyvíjet i samostatne mimo sdružení. Zcela uzavren není ani pocet podílníku Gondor Group.

Podílníci sdružení jsou stredne velcí výrobci specializovaných masných a uzenárských produktu.

Jan Melichar do


Zdroj: ČTK, 12. 11. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 12:20