Agris.cz - agrární portál

Nail & Tin chce zvýšit export a produkci Hanáckého masokombinátu

23. 10. 1997 | ČTK

OLOMOUC 23.ríjna (CTK) - Spolecnost Nail & Tin, která vyhrála soutež vyhlášenou Fondem národního majetku (FNM) na 50 procent akcií Hanáckého masokombinátu Olomouc, ve svých podnikatelských plánech pocítá se zvýšením jeho produkce, kterého chce dosáhnout zejména expanzí na zahranicní trhy. CTK to dnes rekl jednatel firmy Nail & Tin Pavel Dostál.

"Máme vazby na silné zahranicní obchodní firmy, které chceme využít pri pruniku na zahranicní trhy. Na export by mely jít predevším masné výrobky," uvedl Dostál, který však zatím nechtel více poodhalit obchodní strategii firmy.

Zduraznil však, že jako majoritní vlastník se spolecnost Nail & Tin bude snažit udržet soucasný významný podíl Hanáckého masokombinátu na stredomoravském trhu. "Pro naši expanzi na zahranicní trhy využijeme rezervy ve výrobních kapacitách masokombinátu," dodal.

Nail & Tin pocítá také s investicemi do modernizace technologie masokombinátu, aby zvýšila produkci nekterých jeho provozu a kvalitu masných výrobku. "Zatím neuvažujeme o propouštení pracovníku. Naším cílem je naopak udržet stávající zamestnanost," rekl Dostál.

Spolecnost s rucením omezeným Nail & Tin, která byla založena v lonském roce a má základní jmení dva milióny korun, se specializuje na poradenství v oblasti potravinárské výroby. Jejími spolecníky je podle Dostála nekolik fyzických osob.

Hospodarení Hanáckého masokombinátu, který je významným tuzemským producentem masných výrobku a uzenin, skoncilo v lonském roce kvuli odpisum nedobytných pohledávek a poklesu ziskových marží, zpusobeném tvrdou cenovou konkurenci v odvetví a rustem cen jatecných zvírat, se ztrátou 15 miliónu korun proti cistému zisku 791.000 tisíc korun v roce 1995. Tržby spolecnosti loni v porovnání s rokem 1995, kdy cinily 1,008 miliardy korun, klesly o osm procent na 928,3 miliónu korun.

Krome FNM, který dosud vlastní 50 procent akcií masokombinátu, drží minoritních 20 procent akcií spolecnost Masoma, založená managementem masokombinátu, která v souteži o takrka majoritní balík akcií neuspela. Dalšími 12 procenty akcií disponuje spolecnost Moravia Broker Consultig.

Petr Behal bm


Zdroj: ČTK, 23. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 03.05.2024 13:33