Agris.cz - agrární portál

SVS znovu povolila dovoz prasat a vepřového masa do ČR z Belgie

15. 10. 1997 | ČTK

SVS znovu povolila dovoz prasat a veprového masa do CR z Belgie

PRAHA 15.ríjna (CTK) - Státní veterinární správa Ceské republiky (SVS) znovu povolila dovoz a pruvoz živých prasat a dovoz veprového masa, orgánu vcetne surovin z prasat a tepelne neopracovaných výrobku, k jejichž výrobe bylo použito veprové maso, z celého území Belgie do CR. Zpravodaje CTK o tom dnes informoval ústrední reditel SVS Antonín Kozák. Zákaz dovozu cerné zvere a masa z ní z Belgie do CR však zatím nebyl odvolán.

Povolení SVS bylo vydáno na základe nákazové informace Mezinárodního úradu pro nákazy zvírat v Paríži (O.I.E.) c.37/97 z 19.zárí letošního roku, která uvádela, že byla veškerá sanitární opatrení v souvislosti s výskytem klasického moru prasat (KMP) v Belgii ukoncena a Belgie je opet považována za zemi prostou KMP.

Zákaz dovozu prasat a veprového masa prijala SVS v cervenci na základe nákazové informace O.I.E., která potvrzovala výskyt KMP v Belgii v chovu, kde bylo 5808 prasat, z nichž 931 onemocnelo.

Oldrich Pribík bm


Zdroj: ČTK, 15. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 30.04.2024 02:42