Agris.cz - agrární portál

V masném průmyslu působí nová společnost Procházka holding

31. 10. 1997 | ČTK

V masném prumyslu pusobí nová spolecnost Procházka holding

ÚSTÍ NAD LABEM 31.ríjna (CTK) - Do akciové spolecnosti holdingového typu se spojily dosud tri samostatné podniky severoceské spolecnosti Procházka zabývající se nákupem, výrobou, zpracováním a prodejem masa. Nová spolecnost Procházka holding s 900 zamestnanci má mesícní obrat kolem 130 miliónu korun a denne vyprodukuje a prodá 40 tun masných výrobku a 30 tun masa, uvedl dnes pro CTK tiskový mluvcí spolecnosti Procházka Karel Rouc.

Do akciové spolecnosti se základním jmením 1,08 miliónu Kc je zaclenen podnik Procházka, spol. s r.o., který se zabývá nákupem, výrobou a zpracováním masa, podnik maloobchodního prodeje Maso-Uzeniny, spol. s r.o. a Hello Plus, spol. s r.o., která je vlastníkem nemovitostí, v nichž podnikají firmy Procházka.

Clen predstavenstva Procházka holding Jirí Puršl uvedl, že v soucasné dobe, kdy se nejvetší konkurenti na trhu s masem spojují a posilují, je vytvorení holdingové akciové spolecnosti duležitým krokem k udržení a dalšímu rozšírení pozic, které podniky Procházka na ceském trhu již získaly.

Predsedou predstavenstva Procházka holding je Pavel Elias, který je také jedním ze ctyr majitelu akciové spolecnosti. Dalšími vlastníky jsou Jan Härting, Vlastimil Chovanec a Vladimír Srp.

Kontaktní adresa: Procházka holding, a.s., Chelcického 627, 413 01 Roudnice nad Labem, tel. Procházka-Ústí nad Labem, 047/5603598.

Marie Zahrádková mha


Zdroj: ČTK, 31. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 25.04.2024 15:53