Agris.cz - agrární portál

ZETEN Blovice získal rozhodující podíl akcií ZZ Plzeň

16. 10. 1997 | ČTK

ZETEN Blovice získal rozhodující podíl akcií ZZ Plzen

PLZEN 16.ríjna (CTK) - Rozhodující podíl 70,44 procenta akcí akciové spolecnosti Zemedelské zásobování Plzen, získala nákupem akcií od RIF a PGRLF spolecnost ZETEN Blovice, výrobce krmných smesí na okrese Plzen jih. O zmenách v statutárních orgánech spolecnosti rozhodla v souvislosti se zmenou vlastnických podílu dnešní mimorádná valná hromada. Pro CTK to uvedl reditel spolecnosti Bohumil Kolár.

Na návrh nejvetšího akcionáre jsou v peticlenném predstavenstvu zastoupeny dve osoby z managementu ZZ Plzen a tri clenové zastupují majoritního akcionáre. Ve tríclenné dozorcí rade zastupuje jeden clen zamestnance, jeden prvovýrobce z rad zemedelských dodavatelu a jeden clen zastupuje spolecnost ZETEN.

Podle Koláre nepredpokládá nový vlastník podstatné zmeny ve strategii ZZ Plzen ve vztahu k zemedelské verejnosti. Nevyloucil drobné úpravy podnikatelské cinnosti, ale ty by podle jeho slov naopak mely souviset s koordinací výroby krmných smesí a rozšírením služeb pro zemedelce.

Do konce letošního roku vyrobí ZZ Plzen 55-60 tisíc tun krmných smesí, jejichž ceny budou v posledním ctvrtletí nižší než predcházejících šesti mesících. Podle uzavrených smluv s dodavateli jim v tomto období spolecnost do konce roku zarucuje dodržení nasmlouvaných cen. Cena krmných smesí pro rok 1998 bude podle Koláre závislá na dalších vstupech a nakupovaných komponentech a na letošní sklizni kukurice, jejíž cena by vlivem letošního dobrého pocasí mohla být nižší než v lonském roce. Kalkulaci cen smesí na rok 1998 spolecnost dokoncí na prelomu ríjna a listopadu.

ZZN Plzen letos dosáhne obrat kolem 650 miliónu korun, který ve srovnání s lonským rokem bude vyšší pouze o letošní míru inflace. Disponibilní zisk za letošní rok Kolár predpokládá 1-1,5 miliónu korun.

Ze základního jmení 127,5 miliónu korun vlastní rozhodující balík 70,44 procenta ZETEN Blovice, 4,46 procenta vlastní fyzická osoba, 3,67 procenta ZZN Preštice a zbytek drobní akcionári.

Pavel Kovárík jw


Zdroj: ČTK, 16. 10. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 13:53