Agris.cz - agrární portál

Ceny kukuřice klesly za očekávání větší sklizně (zkráceno)

5. 9. 1997 | Hospodářské noviny

HN - 5.9.1997

Ceny kukurice klesly za ocekávání vetší sklizne (zkráceno)

Ve vcerejším obchodování znatelne oslabovaly ceny kukurice. Reagovaly tak na predpoklady obchodníku, kterí se domnívají, že letošní sklizen této komodity bude vetší, než dosud predpokládali.

Aktivní prosincový kontrakt na kukurici na CBOT ihned po zahájení obchodování ztratil pudu pod nohama a dostal se pod úroven minulého týdne. V dopolední cásti seance se kukurice pohybovala kolem 2,69 USD za bušl. To predstavuje oslabení o zhruba 1,4 procenta v porovnání se stredecní uzáverkou.

Obchodníci nyní ocekávají nárust predpokládaného objemu letošní sklizne. Jejich predpovedi se zakládají na odhadech amerických zemedelských družstev. Ta nyní vidí výši sklizne na 9,514 miliardy bušlu, ve vyjádrení Farmers Commodities Corp. To znacne prevyšuje poslední odhad amerického ministerstva zemedelství (USDA), který odhaduje objem sklizne na 9,276 miliardy bušlu.

Jaroslav Poríz


Zdroj: Hospodářské noviny, 5. 9. 1997





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.04.2024 00:14