Agris.cz - agrární portál

Splátkové kalendáře za sankce mohou využít všichni

4. 9. 2000 | Agris

Splátkové kalendáre za sankce mohou využít všichni

Nabídka splátkového kalendáre pri vrácení dotací mlékárnám, které podle Nejvyššího kontrolního úradu (NKÚ) porušily zásady regulace domácího trhu s mlékem, se napríšte bude týkat všech dotcených subjektu. Uvedl to první námestek ministra zemedelství Antonín Kalina.

Námestek zduraznil, že použití splátkového kalendáre v prípade Jihoceských mlékáren (JCM) a dalších dvou mlékárenských subjektu je prístup, který Rada Státního fondu tržní regulace (SFTR) zvolila, od pocátku existence Fondu použit poprvé. "Dosud vždy, kdy se zjistilo nejaké pochybení, vypadával dotycný úcastník z regulace trhu okamžite," zduraznil Kalina, který jako jediný zasedá v Rade SFTR od samého jejího zacátku.

Možnost "zmekcení" sankcí dávají SFTR podle Kaliny dokumenty, podle kterých tohoto prístupu muže, ale také nemusí využít. V prípade JCM a dalších dvou mlékáren zvolil Fond podle Kaliny mekcí rešení "s vedomím odpovednosti, že tvrdé sankce mohou mít vliv na stabilitu trhu s mlékem v CR".

"Rada SFTR dospela k záveru, že v tuto chvíli bude všem dotceným subjektum, a tento postup bude platit i pro príšte, nabídnut splátkový kalendár, nejdéle na 12 mesícu, na vrácení subvencí, a pokud budou tyto subjekty ochotny takový kalendár podepsat, bude se na ne pohlížet, jakoby by byly vyrovnány, a nebudou vyrazeny z regulace trhu," konstatoval Kalina. Splácené peníze se neúrocí.


Zdroj: Agris, 4. 9. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 13:57