Agris.cz - agrární portál

Promil se soustředí na sušené mléčné výrobky

4. 9. 2000 | ČTK

Promil končí s výrobou čerstvého mléka a soustředí se na sušené

Mlékárna Promil v Novém Bydžově na Královéhradecku ukončí v září výrobu konzumního mléka a dalších čerstvých mléčných výrobků a soustředí se jen na produkci sušených mléčných výrobků a másla. ČTK to dnes řekl ředitel Promilu Václav Polách. Uvedl, že sortiment čerstvých mléčných výrobků Promilu byl úzký a na trhu ztrácel pozici. Jeho výroba se stále snižovala a postupně se dostala až na hranici rentability. Ukončení této výroby, jejíž podíl na zpracovávaném mléku činil tři až čtyři procenta, si vyžádá propuštění 14 lidí z celkových asi 240 zaměstnanců. Ukončení výroby čerstvých výrobků stabilitu firmy podle Poláchova tvrzení neovlivní a nedotkne se ani dodavatelů mléka. "Nyní měsíčně zpracováváme asi 230.000 litrů mléka a potřebovali bychom nákup ještě zvýšit," uvedl. Přes dvě třetiny produkce Promilu tvoří speciální sušené mlékárenské výrobky, například potravinářský kasein, proteiny, mléčný cukr. Zbytek připadá na výrobky ze sušeného mléka jako Laktino, Malcao, Bikava, dále máslo a další výrobky. Loňské tržby Promilu činily 760 miliónů korun. Letos by měly překročit 800 miliónů korun.


Zdroj: ČTK, 4. 9. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 11:48