Agris.cz - agrární portál

26. ročník soutěže "O zlatou srnčí trofej"

1. 8. 2000 | Svět myslivosti

26. ROCNÍK SOUTEŽE "O ZLATOU SRNCÍ TROFEJ"

Ve dnech 17. - 20. kvetna 2000 se konal 26. rocník okresního kola myslivecké souteže pro deti a mládež z brnenského regionu "O zlatou srncí trofej". Krome domácích soutežících se již po páté souteže zúcastnilo 6 detí z mysliveckých kroužku pri mestské organizaci Slovenského polovníckeho zvazu (SPZ) Bratislava pod vedením paní Sidónie Urbanové, Jano Urbana a Antona Maroše.

V kategorii mladších detí zvítezila Zuzana Tóthová (MS Hornek Líšen) pred Zuzanou Dundálkovou (ZŠ Masarykova) a Davidem Prokešem (MS Jehnice). Mezi staršími získal prvenství Pavel Horych (MS Chrlice - Roviny), na druhém míste skoncil Jan Drábek (MS Hornek Líšen) a tretí prícku obsadila Darina Kvasnicová (MS Hornek Líšen).

Deti soutežili rovnež ve strelbe ze vzduchovky, v házení šipkami, v orientaci a poznávání rostlin v prírode a v ruzných dalších hrách. Tradicne probehla i prohlídka hradu Pernštejna.

Ubytovací zarízení pro soutežící a organizacní pracovníky zajistil pan Oldrich Ptácek, prezident a predseda predstavenstva EB - Elektro Brno, a. s. Na príprave souteže se krome této firmy podíleli i další sponzori: Peugeot FAMKO, s. r. o., firma Ekonomsped, pan Zdenek Odehnal, pan Jan Dundálek - Papírnictví, pan František Tucek - Reznictví a obcerstvení Chrlice, pan ing. Miroslav Drábek a pan Imrich Tóth. Všem jmenovaným patrí srdecný dík, nebot bez jejich pomoci by nebylo možné okresní kolo souteže zorganizovat. Podekování si rovnež zaslouží tým organizacních pracovníku, kterí se po celou dobu o soutežící deti starali: Ing. Miroslav Drábek, Emil Cerný, Miroslav Matuška, Imrich Tóth, Ludvík Hochmuth a Zora Krulová.

V rámci spolupráce s bratislavskou mestskou organizací SPZ se 16. cervna t. r. zúcastnilo 6 clenu brnenských mysliveckých kroužku souteže "O polovnickú trofej", která se konala v Bratislave - Rusovcích. V souteži jednotlivcu bez vekové kategorie získali "brnenští" pekné umístení: Jan Drábek obsadil tretí a Zuzana Dundálková sedmé místo.

Emil Cerný, OMS CMMJ Brno - mesto


Zdroj: Svět myslivosti, 1. 8. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.04.2024 23:55