Biokonzervace masných výrobků
16. 8. 2000 | ÚZPI
Pro zvýšení údržnosti i bezpečnosti výrobků lze používat různá opatření zamezující růst nežádoucích mikroorganismů - snížení hodnot pH a aW, solení, startovací kultury bakterií produkujících především kyselinu mléčnou a bakteriociny, které významně inhibují růst Listerií. Zvláště tyto ochranné kultury produkující bakteriociny jsou perspektivní i pro vývoj nových masných výrobků.
Potravinářské aktuality - Masný průmysl, 42, 1999, č. 2, s. 40 - 43. (lep)
Zdroj: ÚZPI, 16. 8. 2000
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 12:15