Agris.cz - agrární portál

Masokombinátu Louny hrozí konkurs

1. 8. 2000 | ČTK

Konkurs hrozí a.s. Masokombinát Louny, jejíž účetní ztráta překročila polovinu hodnoty základního majetku. Vedení masokombinátu zastavilo výrobu, zakonzervovalo provozy a k dnešnímu dni začalo předávat výpovědi zaměstnancům. Informoval o tom předseda dozorčí rady společnosti Petr Tuhý s tím, že poslední šancí na záchranu firmy je její odprodej.

"Pokud se nedohodneme na odprodeji většinového balíku akcií masokombinátu jedinému zájemci, kterým je tuzemská obchodní a výrobní firma se sídlem mimo severočeský region, zbývá už jen podat návrh na prohlášení konkursu na majetek společnosti. Jak jsme se neoficiálně dozvěděli, tento krok již učinil jeden z našich dodavatelů," uvedl Tuhý. Mimořádná valná hromada společnosti rozhodla podle Tuhého o pokusu zachránit krachující firmu z vlastních zdrojů nastolením revitalizačním programu.

"Tento postup předpokládal finanční účast našich dodavatelů, což se však nepodařilo zajistit. Zbývá tedy pronájem nebo prodej," doplnil. Cenu, za kterou by se měl případný prodej uskutečnit, však neupřesnil. S ekonomickými problémy se jeden z hlavních producentů masných výrobků v severozápadních Čechách potýká již delší dobu. Za zlomový okamžik označil Tuhý přeúvěrování firmy a údajně nevhodnou komunikaci bývalého představenstva s chovateli dobytka. A.s. Masokombinát Louny zaměstnával k dnešnímu dni 152 pracovníků, jeho základní jmění činí 52 milionů korun. Majoritním vlastníkem s 65,5 procenta akcií je Petr Tuhý.


Zdroj: ČTK, 1. 8. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 16:53