Agris.cz - agrární portál

Ministr Fencl odvolal ředitele Státní veterinární správy

20. 7. 1999 | ČTK

Ministr Fencl odvolal reditele Státní veterinární správy

PRAHA 20. cervence (CTK) - Ministr zemedelství Jan Fencl odvolal v pondelí s okamžitou platností ústredního reditele Státní veterinární správy Ceské republiky (SVS CR) Antonína Kozáka. Informují o tom dnešní Lidové noviny (LN), podle kterých byla duvodem k tomuto necekanému kroku údajne nedostatecná ochrana domácího trhu pred levnými dovozy mlécných výrobku.

"Kozák totiž mohl pomocí certifikace omezit import techto potravin. Zdá se tedy, že ministr vyvodil první zodpovednost za soucasnou 'mlécnou krizi', píše deník, podle kterého by ale využití takových opatrení Evropská unie urcite opetovala a v konecném dusledku by to poškodilo ceské zemedelství. "I s prihlédnutím k faktu, že byl Antonín Kozák považován za schopného úredníka, je jeho odvolání náhlé a necekané," poznamenávají LN.

Podle Fenclova poradce Karla Machovce muže být duvodem Kozákova odvolání ale také ministrova nespokojenost s prípravou nového veterinárního zákona, s pomalým približováním ceských norem k normám EU ci nezvládnutí dioxinové aféry.

"Novým ústredním reditelem bude od zítrka jmenován Josef Holašovský, který pracoval ve stejné instituci jako Kozák," dodávají Lidové noviny.

kri


Zdroj: ČTK, 20. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 22.05.2024 04:23