Agris.cz - agrární portál

Stock Plzeň prodal za pololetí přes deset miliónů litrů lihovin

19. 7. 1999 | ČTK

Stock Plzen prodal za pololetí pres deset miliónu litru lihovin

PLZEN 19. cervence (CTK) - Likérka Stock Plzen prodala za první pololetí letošního roku pres deset miliónu litru lihovin, což predstavuje mezirocní nárust 17 procent. Nejvetšího podílu z celkového objemu dosahují trvale stežejní produkty Fernet Stock a Fernet Stock Citrus, jejichž prodej za uplynulých šest mesícu dosáhl témer sedmi miliónu litru. CTK to dnes rekl generální reditel firmy Martin Petrášek.

Plzenské likérce, která je nejvetším tuzemským výrobcem lihovin, se navzdory všeobecnému poklesu spotreby lihovin v CR, jež Petrášek odhaduje letos na pet procent, darí zvyšovat prodej nekterých produktu. Úspechy zaznamenal Stock Plzen s nárustem 14,4 procenta u Fernetu, témer petinový nárust prodeje byl u Brandy Stock Original a dvojnásobný odbyt zaznamenala Whisky Printer's. Obrat na trhu lihovin zaznamenal i božkovský rum, jehož nekolik let klesající prodej se v letošním roce zvýšil o 22 procent.

Ve druhé polovine letošního roku pripravuje Stock Plzen rozšírení sortimentu o pravý francouzský konak Chantré a skotskou whisky Cutty Sark.

V lonském roce firma prodala 21,8 miliónu litru lihovin a tržby bez spotrební dane presáhly 1,2 miliardy korun. Cistý zisk cinil 301 miliónu korun a spolecnost z neho vyplatila dividendu 200 korun na akcii.

Likérka Stock Plzen pokrývá 26 procent ceského trhu lihovin a v letošním roce plánuje prodat pres 21 miliónu litru lihovin.

Pavel Kovárík nol


Zdroj: ČTK, 19. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 06:48