Agris.cz - agrární portál

Víno Mikulov hodlá intenzívně podporovat vinařství na jihu Morav

19. 7. 1999 | ČTK

Víno Mikulov hodlá intenzívne podporovat vinarství na jihu Moravy

BRNO 19. cervence (CTK) - Rozvoj vinohradnictví a vinarství na jižní Morave hodlá i v dalších letech podporovat a.s. Víno Mikulov, která loni zpracovala témer 12 miliónu kilogramu hroznu. S tuzemskými výrobci bude pokracovat v budování dlouhodobých obchodních vztahu a míní k tomu využívat výhodné dislokace firmy. Uvádí to výrocní zpráva podniku, kterou má CTK k dispozici.

Podle strategických zámeru chce spolecnost uspokojit poptávku po víne u všech skupin zákazníku. Respektuje pritom zvýšený tlak na tuzemské velkoobchody, daný rozvojem hypermarketových forem obchodu. Zvýšení kvality výroby mají napomoci témer ctyrmiliónové lonské investice, jako nerezové cisterny nebo vakuové filtry. Trh známkových vín doplnila Mikulovskou romancí a Svatým Urbanem.

Firma vyrábí více než 100 druhu vín a loni jich spotrebitelum dodala pres sedm miliónu litru. Podíl na trhu zvýšila mezirocne ze ctyr na sedm procent. Po dvou letech konsolidace zvýšila celková aktiva z 331,4 na 420,6 miliónu korun a cistý zisk na jednu akcii z 20 na 55 korun.

Víno Mikulov je clenem uskupení Bohemia Sekt, které loni posílilo konsolidované výnosy na 1,24 miliardy korun a podíl na trhu s vínem vzrostl o témer dve procenta na 22 procent. Celek spolu s materskou spolecností dále tvorí Révovin Velké Bílovice, Ceskomoravské vinné sklepy, Bohemia Sekt SK s.r.o., Zemedelská spolecnost PALAVA a Ceskomoravská vinarská spolecnost.

Jirí Macík klh


Zdroj: ČTK, 19. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 00:31