Agris.cz - agrární portál

Železný popírá, že by Nova záměrně očernila minerálku Mattoni

19. 7. 1999 | ČTK

Železný popírá, že by Nova zámerne ocernila minerálku Mattoni

PRAHA 19. cervence (CTK) - Narcení generálního reditele Karlovarských minerálních vod (KMV) Jana Husáka, že TV Nova zámerne ocernila minerálku Mattoni, odmítl v nedeli Vladimír Železný, reditel spolecnosti CET 21, jež vlastní licenci na vysílání TV Nova. Uvádí to dnešní deník Právo s tím, že podle Železného je "absurdní predstava, že by se TV Nova na necem takovém jen vzdálene mohla podílet".

Husák novinárum v pátek rekl, že spolecnost KMV se rozhodla podat trestní oznámení na neznámého pachatele pro podezrení z úmyslného poškození spotrebitele a výrobce, z úmyslného zpusobení znacné škody a z šírení poplašné zprávy. Rozhodla se tak poté, co televize Nova odvysílala ve ctvrtek informaci, že se v láhvi minerální vody Mattoni vyskytly ropné látky.

"Vzhledem k informacím v médiích o propojení TV Nova s konkurencním výrobcem minerální vody Korunní kyselka predpokládáme že došlo i k porušení zákona o rozhlasovém a televizním vysílání," cituje Právo Husáka s tím, že stížnost zaslal mimo jiné i Rade pro rozhlasové a televizní vysílání.

Informace o údajném propojení Novy s minerálkou Korunní pochází podle deníku od Americanu z vedení CME, vetšinového vlastníka Ceské nezávislé televizní spolecnosti (CNTS), jež zajištuje provoz Novy. Ti se na základe neoverené kopie faxu, kterým Železného právník Aleš Rozehnal posílal Železnému na vedomí zmenu stanov akciové spolecnosti Racie, domnívají, že Železný ovládá Korunní kyselku, píše Právo. Dodává, že v internetovém obchodním rejstríku však není Železný ani u Racie ani u Karlovarské korunní kyselky uveden.

Podobná obvinení již v pátek Dalibor Balšínek, reditel sekce tisku CNTS, oznacil za naprosto absurdní. Pripomnel, že to byla práve CNTS, která poukázala na údajné nesrovnalosti okolo Korunní kyselky. Podle názoru CNTS, která je ve sporu s držitelem licence CET 21, zvýhodnoval Železný Korunní kyselku, a tím mel pripravit CNTS o peníze z reklamy.

lif


Zdroj: ČTK, 19. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 00:34