Agris.cz - agrární portál

Zemědělci dnes dostávají za mléko vyšší cenu

15. 7. 1999 | ČTK

BOHUŠOVICE/ÚŠTĚK 15. července ( ČTK) - Zemědělské podniky od dnešního dne dodávají zpracovatelským podnikům mléko za vyšší cenu, která byla stanovena na 7,80 koruny za litr namísto dřívějších 7,20 koruny. Předseda zemědělského družstva Úštěk Miroslav Křivský dnes pro ČTK uvedl, že ovšem ani tato cena neznamená dosažení hranice rentability, která se pohybuje kolem osmi korun.

Družstvo v Úštěku dodává denně 2,7 až tři tisíce litrů mléka Laktosu Praha přes Mlékárenské družstvo se sídlem v Hoštce na Litoměřicku. Vedení družstva zatím nemá žádné informace o tom, že by se při růstu minimální ceny mléka mělo snížit jeho množství. O smlouvách na příští období bude ale teprve jednat.

Agrokomplex Ohře v Bohušovicích, který je se svými 7,5 tisíce litrů mléka za den druhým největším dodavatelem Bohušovické mlékárny dnes a v pátek dostane za nezměněné množství mléka vyšší cenu. Ředitel firmy Jaroslav Zeman sice z tisku ví o tom, že Bohušovická mlékárna bude možná krátit při vyšších cenách množství odebíraného mléka o čtvrtinu, ale oficiální oznámení o tom nemá. Pokud by taková situace nastala, nebylo by ji možno řešit žádnými opatřeními ze dne na den. Pro přebývající mléko by asi mlékárna těžko mohla najít jiného zpracovatele.

Marie Zahrádková dp


Zdroj: ČTK, 15. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 28.05.2024 09:37