Agris.cz - agrární portál

Bohušovická mlékárna zřejmě zvýší ceny v průběhu srpna

14. 7. 1999 | ČTK

Bohušovická mlékárna zrejme zvýší ceny v prubehu srpna

BOHUŠOVICE 14. cervence (CTK) - Zvýšení regulované minimální ceny mléka ze 7,20 na 7,80 za jeden litr avizované od 15. cervence zrejme prinutí Bohušovickou mlékárnu, která je nejvetším zpracovatelem mléka na Litomericku, snížit odebírané množství mléka asi o ctvrtinu. Mlékárna nyní nakupuje denne až 90 tisíc litru mléka.

Vedoucí prípravy výroby v bohušovické firme Jan Jarmar dnes pro CTK uvedl, že oficiální cenové vestníky se zvýšením cen zatím nejsou k dispozici, ale zpracovatelé budou muset od ctvrtka evidentne na vyšší ceny pristoupit. To se bude muset na druhé strane promítnout do zvýšení odbytových cen mlékárny, které jsou nyní v prumeru o 10 až 15 procent nižší než v letošním prvním ctvrtletí.

Bohušovická mlékárna muže zvyšovat své ceny podle smluv uzavrených s odberateli postupne behem srpna. Vzhledem k vyšším nákladum by se její ceny mely opet zvednout na úroven zacátku letošního roku, záleží ale na konkurenci, zda se to podarí. "Zemedelci si zvýšení cen zaslouží, ale na zdražení mléka doplatí nyní zpracovatelé a v konecném dusledku spotrebitelé, uvedl Jarmar.

Marie Zahrádková klh


Zdroj: ČTK, 14. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 20:13