Agris.cz - agrární portál

V Bruselu se bude jednat o změnách ve vzájemném agrárním obchodu

8. 7. 1999 | ČTK

PRAHA 8. července (ČTK) - Delegace českého ministerstva zemědělství bude dnes v zemědělském podvýboru Evropské komise v Bruselu jednat o návrzích ČR na změny v současném systému vzájemného agrárního obchodu. Jednání se budou týkat také koncesí na jednotlivé komodity, které ČR udělila EU, například na drůbež, sladkovodní ryby, mouku či sladovnický ječmen.

Podle komisaře EU pro zemědělství Franze Fischlera by mohla EU desítce přidružených zemí ze střední a východní Evropy navrhnout zavedení množstevních kvót, v jejichž rámci by se jejich vzájemný obchod s potravinami přiblížil podmínkám jednotného vnitřního trhu EU. Znamenalo by to, že EU by se zřekla vývozních subvencí a kandidátské země celních bariér (a případně naopak).

Toto řešení agrárního obchodu mezi EU a přidruženými státy je blízké řešení, které prosazuje Ministerstvo zemědělství ČR, řekl mluvčí MZe Pavel Kovář.

pst jw


Zdroj: ČTK, 8. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 15:12