Agris.cz - agrární portál

Ruskou obilnou sklizeň kromě sucha ohrožují ještě sarančata

6. 7. 1999 | ČTK

MOSKVA 6. července (ČTK) - Letošní ruskou obilnou sklizeň, kterou již postihla sucha, ohrožují navíc ještě sarančata a nedostatek financí na insekticidy. Uvedlo to dnes ruské ministerstvo pro mimořádné situace a likvidaci následků živelných pohrom a ministerstvo zemědělství a výživy.

Ministerstvo pro mimořádné situace uvádí, že bez finanční pomoci vlády se situace stane katastrofickou a ohrozí bezpečnost Ruska. Různé druhy sarančat byly zjištěny v některých oblastech kolem Kaspického moře, v oblastech u kazachstánských hranic, na jihu východní části Sibiře i v centrálním Rusku. Postižené regiony budou podle ministerstva potřebovat přes 300 miliónů rublů na nákup pesticidů a jejich aplikaci.

V pondělí ruský premiér Sergej Stěpašin uvedl, že sucho v různých částech Ruska sníží letošní ruskou sklizeň obilí na 60 až 62 miliónů tun, zatímco předchozí odhady uváděly 70 miliónů, napsala agentura Reuters.

pok jw


Zdroj: ČTK, 6. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 05:41