Agris.cz - agrární portál

V červenci bude na Šumavě omezen vstup na vrch Březník

1. 7. 1999 | ČTK

V cervenci bude na Šumave omezen vstup na vrch Brezník

VIMPERK (okres Prachatice) 1. cervence (CTK) - Kvuli preprave dreva bude v dobe od 7. do 29. cervence vždy od pondelí do ctvrtka vyloucen pohyb návštevníku po prístupových cestách na šumavský vrch Brezník na Klatovsku. CTK to dnes rekl mluvcí správy Národního parku Šumava Zdenek Kantorík. Turisté mohou tuto oblast navštívit pouze v pátek, v sobotu a v nedeli.

"Od pocátku roku jsme v oblasti Modravy zpracovali více než 18.000 krychlových metru polomu a snehem zpusobených zlomu a na 10.000 krychlových metru kurovcem napadených stromu. Vetšina polomu slouží jako lapáky, do kterých nyní kurovec nalétl, a je potreba urychlene je odvézt z lesa. V souladu s lesním zákonem je nutné pri preprave zajistit bezpecnost návštevníku," vysvetlil mluvcí.

Pripomnel, že o omezení vstupu turistu rozhodla správa parku spolecne s referátem životního prostredí Okresního úradu v Klatovech.

Omezení vstupu se (od pondelí do ctvrtka) týká ctyr znacených turistických cest: Novobreznické z Modravy pres Švelskou križovatku (Na ztraceném), znacené modrou barvou, cásti Starobreznické od Velké cikánské slati na Brezník (zelená), cásti Filipohutské z Filipovy Hute pres Lovcí skálu a križovatku nad Ptací nádrží na Švelskou križovatku (žlutá) a Vltavské cesty z križovatky nad Ptací nádrží pres Cernou horu (cervená).

Jaroslav Fišer kar


Zdroj: ČTK, 1. 7. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 04.05.2024 13:04