Agris.cz - agrární portál

Reynolds zahájil v Bulharsku výrobu cigaret Camel

29. 6. 1999 | ČTK

SOFIA 29. června (ČTK) - Tabáková společnost R.J. Reynolds International (RJR), kterou tento měsíc koupil Japan Tobacco, dnes v Bulharsku zahájila výrobu cigaret značky Camel v závodě Bulgartabak Sofia. Informovala dnes o tom agentura Reuters.

"Výroba cigaret Camel byla již zahájena a doufáme, že v příštích třech letech dosáhneme roční produkce 1500 tun cigaret," prohlásil generální ředitel firmy Bulgartabak Holding Bojko Kiškov. Sofijská továrna na výrobu tabáku je jednou z 22 domácích továren společnosti Bulgartabak, která drží v zemi státní monopol na výrobu cigaret. Bulgartabak vlastní také pět závodů v zahraničí, a to v Rumunsku a v bývalých sovětských republikách.

Cigarety, které budou prodávány na bulharském trhu, se z 75 procent skládají z tabákové směsi RJR a z 25 procent z orientálních tabákových listů, které se pěstují v Bulharsku. Licenční dohoda mezi RJR a Bulgartabakem byla podepsána loni v prosinci. Bulgartabak vyrábí okolo 70 druhů cigaret a loni prodal 34 miliard cigaret.

dlj ple


Zdroj: ČTK, 29. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 09:11