Agris.cz - agrární portál

Heinz prodá továrnu v Zábřehu, Sunar se bude vyrábět v Británii

29. 6. 1999 | ČTK

Heinz prodá továrnu v Zábrehu, Sunar se bude vyrábet v Británii

PRAHA 29. cervna (CTK) - Potravinárská spolecnost Heinz - PMV hodlá prodat továrnu v Zábrehu, která je predním tuzemským výrobcem detské a kojenecké mlécné výživy. Výroba veškerých produktu pod znackou Sunar se pritom s okamžitou platností presouvá do závodu v Kendalu ve Velké Británii. Spolecnost v soucasné dobe jedná s nekolika potenciálními kupci z CR i ze zahranicí. CTK dnes o tom informovala spolecnost Shilland&Co., která Heinz mediálne zastupuje.

Behem restrukturalizace se továrna v Zábrehu zamerí na produkci mlécných výrobku pod znackou PMV, na sušení syrovátky a na smluvní sušení mléka. Soucasná jednání se týkají prodeje továrny spolecne se znackou PMV a stávajících obchodních aktivit. "Restrukturalizace bude rovnež znamenat ztrátu urcitého poctu pracovních míst," pripustila spolecnost Heinz. Podle vyjádrení pro CTK však bude konecné usporádání závodu záležet na typu smlouvy, kterou uzavre s kupcem.

Podle clena predstavenstva a marketingového reditele Heinz - PMV Romana Straky je tato zásadní zmena dána nutností zdokonalovat výrobní procesy, zvyšovat efektivitu a soucasne maximalizovat inovaci výrobku, procesu a obalu na celoevropské bázi. Zájem potenciálních kupcu je podle nej pomerne velký a nového vlastníka by mohl Heinz oznámit již behem jednoho až dvou mesícu.

Prodej továrny podle vyjádrení spolecnosti Heinz nebude mít žádný dopad na distribuci Sunaru. "Spolecnost Heinz i nadále zustává plne svázána se znackou Sunar v Ceské i Slovenské republice a plánuje v budoucnu významné investice na obou trzích v oblasti výroby i marketingu," dodal Straka.

Hospodarení akciové spolecnosti Heinz-PMV Zábreh podle auditovaných výsledku skoncilo loni ztrátou 74,338 miliónu korun. V roce 1997 mela firma ztrátu 26,654 miliónu korun.

Zdenka Jankovicová nol


Zdroj: ČTK, 29. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 16:41