Agris.cz - agrární portál

Senátní výbor pro územní rozvoj chce vrácení veterinárního zákon

23. 6. 1999 | ČTK

Senátní výbor pro územní rozvoj chce vrácení veterinárního zákona

PRAHA 23. června (ČTK) - Senátní výbor pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí dnes doporučil vrátit Poslanecké sněmovně zákon o veterinární péči s pozměňovacími návrhy. Po jednání výboru to ČTK řekla jeho místopředsedkyně Jitka Seitlová (ODA).

Zákon v navržené podobě podle výboru vyvolává nerovnoprávné postavení těch, kteří se ucházejí o podnikání v asanační činnosti. Umožňuje totiž úředníkům fakticky bez jakýchkoli věcných důvodů zamítnout žádost podnikatele, který splňuje všechny technické, odborné i kvalifikační předpoklady, uvedla Seitlová.

Senátoři nepovažují za správné, aby záleželo na libovůli úředníka, komu bude povolení k takové činnosti vydáno. Navrhli proto, že musí a nikoli může být vydáno tomu, kdo předepsané předpoklady splní.

Výbor bude podle Seitlové ještě jednat o tom, zda je předloha v souladu s evropskými dohodami a zváží, zda bude přijat návrh alespoň doprovodného usnesení. Domnívá se totiž, že předložená podoba návrhu zákona a vyhlášky není v souladu s dohodami, které již ČR podepsala.

Výbor také schválil návrh zákona o Národním parku České Švýcarsko. Nepodpořil ovšem pozměňovací návrhy hospodářského výboru, podle kterých by okresní úřady měly právo vstupovat do jednání. Ta jsou nyní v gesci ministerstva a většina senátorů míní, že postavení státní správy jednoznačně řeší a že není třeba jednání prodlužovat, uvedla Seitlová.

Libuše Hanzalová mhm kar


Zdroj: ČTK, 23. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 10:04