Agris.cz - agrární portál

Kroměřížské Polní dny se zaměří na prohlídku porostů obilovin

22. 6. 1999 | ČTK

KROMĚŘÍŽ 22. června (ČTK) - Zejména na prohlídku porostů desítek odrůd obilovin a okrajově na řepku, cukrovku a slunečnici budou zaměřeny Polní dny, které se uskuteční 23. a 24. června v areálu Zemědělského výzkumného ústavu Kroměříž. Především odborná veřejnost uvidí venku v poli světové odrůdy pšenice, ukázky poloprovozních pokusů i množitelské pokusy. ČTK to dnes řekl organizátor Josef Bartík.

"Návštěvníci, kterých čekáme jako loni kolem 300 až 400 z celé ČR i ze SR, zhlédnou porovnávací pokusy současného sortimentu obilovin. Vzhledem k deštivému počasí jsme pro ně připravili také náhradní program formou přednášek. Umožníme také konzultace s výrobci a prodejci osiv, agrochemikálií a zemědělské techniky," uvedl Bartík.

Zemědělský výzkumný ústav, který akci pořádá se sdružením Zemědělské poradenství výzkum, se zabývá hlavně šlechtěním některých odrůd ozimého i jarního ječmene a ekonomickým a technologickým poradenstvím. Zajišťuje poloprovozní pokusy pro firmy, například ověřování herbicidů (proti plevelům), fungicidů (proti houbovým chorobám) a spolupracuje na šlechtění některých odrůd ozimé pšenice.

Karla Havlíková nol


Zdroj: ČTK, 22. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 21:29