Agris.cz - agrární portál

Dánský pivovar Carlsberg uvažuje o velké akvizici

21. 6. 1999 | ČTK

KODAŇ 21. června (ČTK) - Dánský pivovar Carlsberg uvažuje o velké evropské akvizici, s jejíž pomocí by se stal skutečně globálním aktérem na trhu piva. Nejraději by koupil belgickou pivovarskou skupinu Interbrew nebo francouzskou firmu Kronenbourg, vlastněnou koncernem Danone, napsal dnes dánský týdeník Mandag Morgen.

"Tyto dva pivovary jsou vzrušujícími partnery pro spolupráci," řekl v rozhovoru pro časopis generální ředitel Carlsbergu Flemming Lindeloev.

Analytici odhadují, že převzetí jednoho ze zmíněných dvou pivovarů by stálo 20 až 30 miliard dánských korun (až 4,2 miliardy USD). Podle Lindeloeva má Carlsberg na expanzi dostatečné množství peněz a navíc může využít levných úvěrů.

Letos se hovořilo o tom, že Danone prodá Kronenbourg jihoafrické společnosti South African Breweries. Danone tyto zprávy v květnu popřela.

hp ple


Zdroj: ČTK, 21. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 11.06.2024 05:24