Agris.cz - agrární portál

Ve výrobcích a. s. Maso Planá není v současnosti maso z Belgie

20. 6. 1999 | ČTK

Ve výrobcích a. s. Maso Planá není v soucasnosti maso z Belgie

PLANÁ NAD LUŽNICÍ (okres Tábor) 20. cervna (CTK) - Ve výrobcích a. s. Maso Planá, které spolecnost v soucasnosti distribuuje spotrebitelum, není používáno maso ani prípravky z Belgie. Výkonný reditel a predseda predstavenstva Emil Kasper CTK rekl, že ve sklade spolecnosti je nyní uloženo pouze 981 kg hovezích drštek pocházejících z Belgie, které byly spolecnosti dodány 7. cervna.

"Z této dodávky, která byla na základe narízení veterinární správy, že veškeré zboží belgického puvodu je pozastaveno, uložena v mrazícím boxu, nebylo do tržní síte nic dodáno. V prípade nutnosti vyšetrení na dioxin jsme ochotni tyto náklady uhradit," uvedl Kasper. Dodal, že o tom, jak firma s tímto zbožím naloží, rozhodne Státní veterinární správa.

Obrat a. s. Maso Planá v lonském roce dosáhl zhruba 1,106 miliardy korun, což je približne stejne jako v roce 1997. Zisk podle neauditovaných výsledku cinil 1,1 miliónu korun.

Letos v lednu schválila mimorádná valná hromada spolecnosti zrušení verejné obchodovatelnosti akcií. Poté, co se majoritním vlastníkem a. s. Maso Planá stala Ceskomoravská agrární spolecnost (CAS), zrušila v kvetnu další valná hromada rozhodnutí o odchodu z verejných trhu. CAS drží asi 94 procent akcií firmy Maso Planá.

Jakub Sekyra ple


Zdroj: ČTK, 20. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 11.05.2024 18:07