Agris.cz - agrární portál

Anglian Water nebude měnit personální obsazení managementu SmVaK

17. 6. 1999 | ČTK

Anglian Water nebude menit personální obsazení managementu SmVaK

OSTRAVA 17. cervna (CTK) - Nový majoritní vlastník akciové spolecnosti Severomoravské vodovody a kanalizace (SmVaK), britská firma Anglian Water, nebude menit personální obsazení managementu druhého nejvetšího výrobce a distributora pitné vody v Ceské republice. Po dnešní rádné valné hromade to rekl clen predstavenstva a zástupce anglické spolecnosti Robert Pergl.

Generální reditel SmVaK a nove zvolený místopredseda predstavenstva Miroslava Kyncl na dnešní tiskové konferenci rekl, že vedení firmy bude za souhlasu nove zvoleného predstavenstva pokracovat v nastoupené strategii, kdy spolecnost neustále obnovuje a modernizuje své zarízení.

Jen v lonském roce spolecnost investovala nejvíce za dobu své existence, a to 400,331 miliónu korun. Po loni dostavených cistírnách odpadních vod (COV) v Bohumíne a v Opave byla v roce 1998 zapocata výstavba nové cisticky v Karviné, jejíž zkušební provoz má být zahájen v roce 2001.

V letošním roce plánuje vedení firmy rozšírit cisticku Ceský Tešín a vybudovat COV v Jablunkove. V príštím roce se pripravuje výstavba cisticky v Brušperku.

"Z hlediska zásobování vodou chceme dokoncit napojení obcí na rozhraní okresu Opava a Nový Jicín, oblast mezi Hradcem nad Moravicí a Bílovcem, která trpela nedostatkem vody," sdelil Kyncl.

SmVaK pusobící na území okresu Frýdek-Místek, Opava, Karviná a Nový Jicín zásobuje vodou celkem 856.000 lidí a v jejím majetku je zhruba 3900 kilometru vodovodních sítí, 23 upraven vody a 326 vodojemu. Odpadní vody se cistí ve 44 cistírnách.

Hlavním akcionárem spolecnosti se základním jmením 3,335 miliardy korun je s 53,38procentním podílem britská firma Anglian Water. Francouzská spolecnost Suez Lyonnaise Des Eaux vlastní 43,7 procenta.

Tomáš Želazko nol


Zdroj: ČTK, 17. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 05.05.2024 17:19