Agris.cz - agrární portál

Skupina PPF prodala svůj 53procentní podíl v Bohemia Sekt

15. 6. 1999 | ČTK

PRAHA 15. června (ČTK) - Skupina PPF prodala svůj 53procentní podíl ve společnosti Bohemia Sekt přednímu evropskému výrobci vín a sektu, firmě Henkell&Söhnlein. ČTK o tom dnes informoval tiskový mluvčí PPF Ivan Lackovič.

"PPF tak reagovala na veřejnou nabídku na prodej akcií za cenu 4300 Kč za jednu akcii. Na BCPP se přitom akcie výrobce vín obchodují přibližně za 3400 Kč," řekl.

Tato akvizice podle něj umožní Bohemia Sektu stát se součástí mezinárodního koncernu, vytvořit podmínky pro jeho další rozvoj. Společnost se rovněž dostane na nové evropské trhy a zvýší svoji konkurenceschopnost, dodal Lackovič.

Bohemia Sekt podle předběžných neuauditovaných výsledků vykázala v loňském roce čistý zisk 53 miliónů korun při výnosech 1,1 miliardy. Společnost loni prodala téměř 22 miliónů litrů vína, což je meziročně nárůst zhruba o milión litrů. Zhruba 65 procent tržeb zajistil odbyt sektu. Zbylý podíl tvořila distribuce přírodních vín.

Letos společnost plánuje pětiprocentní nárůst tržeb a výroby vín, čistý zisk by se měl pohybovat kolem 50 miliónů korun. Za první čtvrtletí přitom firma podle databáze Ariadna vykázala zisk přes 13 miliónů korun. Německá Henkell&Sönlein dosud vlastnila ve společnosti přes 35 procent akcií.

kt mha


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 20:13