Agris.cz - agrární portál

Pivo v PET obalech z Pivovaru Louny má na trhu ohlas

15. 6. 1999 | ČTK

LOUNY 15. června (ČTK) - Dobrý ohlas mezi odběrateli zaznamenal Pivovar Louny s PET obaly, do kterých začal v květnu stáčet pivo Classic, nový produkt s nižší stupňovitostí. ČTK to dnes řekl obchodní ředitel společnosti Radek Vincík.

Kromě rozvozu do maloobchodu zásobuje lounský pivovar pivem v PET obalech s obsahem 1,5 litru síť velkoplošných prodejen DELVITA. Dohodu uzavřel také se sítí EDEKA, kde novým výrobkem pokryl území severních a západních Čech. "V drtivé většině nákup včetně piva pořizuje manželka," uvedl Vincík s tím, že právě ženy se při výběru rozhodují pro tři piva v jednom lehkém obalu, který preferují před balením v lahvích.

S nápadem prodávat pivo v PET obalech přišel jako první v České republice pivovar v Nové Pace. Do PET obalů stáčejí pivo také v Nymburce a využívat dosud netradiční pivní obal jsou podle Vincíka připraveny i Pražské pivovary.

Plnění části produkce do PET obalů vyplývá ze strategie lounského pivovaru přenést těžiště činnosti do oblasti obchodu a marketingu. Vedle dalších novinek: piva Classic a piva plněného do plechového obalu, které postupně uvádí na trh, změnil pivovar logo včetně kompletní řady etiket pivních lahví.

"Staré logo bylo komunikativní v našem okrese, ale neoslovilo ostatní zákazníky. Nyní je logotyp snáze zapamatovatelný," vysvětlil ČTK již dříve důvod změny Vincík. Classic je podle něj reakcí na situaci na trhu, kde stoupá poptávka po lacinějším pivu s nižší stupňovitostí.

Společnost hospodařila v loňském roce se ziskem po zdanění 664 tisíc korun při tržbách za prodej vlastních výrobků a služeb 202,41 miliónu korun. V roce 1997 dosáhla zisku po zdanění 3,18 miliónu korun s tržbami 199,12 miliónu korun. Výstav pivovaru dosáhl loni 255,76 tisíce hektolitrů piva oproti 272,63 tisíce hektolitrů v roce 1997.

Pivovar Louny se řadí ke středně velkým tuzemským producentům piva. Jeho hlavním odbytištěm jsou kromě Lounska okresy Most, Chomutov, Teplice a Litoměřice. V roce 1998 se export na odbytu firmy podílel 7,5 procenta.

Jan Foukal nol


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 11:34