Agris.cz - agrární portál

Problematické Coca-Coly z Belgie se do ČR nedovážely

15. 6. 1999 | ČTK

Problematické Coca-Coly z Belgie se do CR nedovážely

PRAHA 15. cervna (CTK) - Problematické produkty Coca-Coly z Belgie se nedovážely do Ceské republiky. Na dotaz CTK to uvedl reditel pro vnejší vztahy Coca-Cola CR Zdenek Vilímek. Reagoval tak na rozhodnutí belgické vlády, která v pondelí zakázala prodej všech nápoju vyrábených firmou Coca-Cola.

Belgický kabinet rozhodl poté, co nekolik desítek detí onemocnelo po vypití plechovky nebo láhve coca-coly, prípadne Fanty. O stažení produkce Coca-Coly z prodeje rozhodla dnes také lucemburská zdravotní inspekce.

Coca-Cola CR znovu zkontrolovala všechny výrobní procesy a pokracuje v kontrole situace tak, aby zajistila dodržení vysokých standardu kvality u všech výrobku. Všechny výrobní zarízení firmy v CR kombinují radu elektronických a vizuálních kontrol a analyzují vzorky z výroby. Laboratore Coca-Coly a také zahranicní laboratore potvrdily, že v ceské produkci firmy není jakékoli zdravotní riziko.

Jak Vilímek upresnil, všechny informace, které spolecnost má, svedcí o tom, že problém je izolován v Belgii a Lucembursku. V Lucembursku byla navíc ucinena predbežná opatrení proti dovozu nápoju ze sousední Belgie, pripomnel Vilímek.

Coca-Cola spolupracuje s belgickými státními orgány a s belgickým ministerstvem zdravotnictví a poskytuje jim potrebné údaje. Okamžite poté, co firma obdrží konecné výsledky testu belgických výrobku, podá vyjádrení.

Vilímek poznamenal, že Coca-Cola respektuje obavy belgického ministerstva zdravotnictví. Firma usiluje o urychlené urcení duvodu, které vedly ke stížnostem na výrobky Coca-Cola.

Marcela Prošková nol


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 23:23