Agris.cz - agrární portál

MPCH zvýší základní jmění o majetek Chebského masokombinátu

15. 6. 1999 | ČTK

MPCH zvýší základní jmení o majetek Chebského masokombinátu

CHEB 15. cervna (CTK) - Zvýšení základního jmení a. s. Masný prumysl Cheb (MPCH) o šest miliónu na 49,663 miliónu korun schválila dnes mimorádná valná hromada spolecnosti s cílem zvýšení konkurenceschopnosti firmy. Základní jmení se zvýší nepenežitým vkladem veškerého majetku Chebského masokombinátu, s. r. o., který má dosud výrobní prostory akciové spolecnosti v nájmu.

Základní jmení vzroste upsáním šesti tisíc nových kmenových akcií na majitele o jmenovité hodnote 1000 korun za akcii. Jediným majitelem bude Chebský masokombinát. Nové akcie budou verejne neobchodovatelné, stejne jako ostatní cenné papíry spolecnosti, jejíž akcionári dnes rozhodli o zrušení verejné obchodovatelnosti.

Predseda valné hromady Vladimír Chadim CTK rekl, že Chebský masokombinát prevede na Masný prumysl novou plynovou kotelnu, porážky, sušárnu a expedici uzenin. Duvodem je snaha o zvýšení prodeje hotových výrobku a specialit v celé republice a získání vyššího kreditu akciové spolecnosti, která má prevzít výrobu od spolecnosti s rucením omezeným.

Podle predbežných neauditovaných výsledku loni Chebský masokombinát vykázal zisk pet miliónu korun. Celkové tržby cinily asi 650 miliónu korun, což je mezirocne nárust o pet až deset procent, uvedl Chadim. Firma loni porazila a zpracovala deset tisíc tun masa, ze kterého 70 procent tvorilo veprové a zbytek hovezí. Produkci loni distribuovala na severozápade Cech a v Praze.

Miroslav Molcík nol


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 13.05.2024 23:36