Agris.cz - agrární portál

Drůbežárna Vejprnice vyrábí maso z vaječných bílků

15. 6. 1999 | ČTK

Drubežárna Vejprnice vyrábí maso z vajecných bílku

PLZEN 15. cervna (CTK) - Drubežárna Vejprnice u Plzne vyvinula ve spolupráci s firmou Gema-Art nový druh vajecného výrobku, který vznikl kombinací vajecného bílku, mlécné bílkoviny a cisté vlákniny. CTK to dnes rekla vedoucí výroby spolecnosti Ludmila Štefánková.

Podobný výrobek není podle jejích slov nikde na trhu a proto si spolecnost jeho technologii nechala patentovat.

Letos firma rovnež uvedla na trh vejce obohacená vitamínem E a se zvýšeným obsahem jódu s obchodním názvem Vegga. Od ministerstva zdravotnictví spolecnost získala povolení na jejich zarazení do potravin pro zvláštní a zdravou výživu.

Drubežárna Vejprnice vyrábí rocne 20 miliónu vajec. Pro výrobu potravin z vajec vybudovala novou výrobnu, která odpovídá hygienickým normám EU, kam by v budoucnosti chtela své výrobky vyvážet.

Pavel Kovárík jw


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 14.05.2024 16:25