Agris.cz - agrární portál

Lucembursko stahuje výrobky společnosti Coca-Cola

15. 6. 1999 | ČTK

Lucembursko stahuje výrobky spolecnosti Coca-Cola

LUCEMBURK 15. cervna (CTK) - Lucemburská zdravotní inspekce dnes oznámila, že rozhodla o okamžitém stažení všech výrobku americké skupiny Coca-Cola z prodeje a doporucila spotrebitelum, aby nekonzumovali ty výrobky, které si koupili.

V pondelí vecer prijala podobné rozhodnutí Belgie. Už v pátek tam byla cást nápoju spolecnosti Coca-Cola stažena z prodeje poté, co si první obeti stežovaly na zažívací potíže. Sama firma pak zastavila prodej asi dvou a pul miliónu lahví vyrobených ve dvou belgických a jednom francouzském provozu.

Prohlášení lucemburské zdravotní inspekce neobsahuje žádné vysvetlení. Ve velkovévodství byla zrízena bezplatná telefonní linka, na které mohou spotrebitelé dostat odpovedi na své prípadné otázky.

V Belgii jde po odhalení rakovinotvorných dioxinu v kuratech, vejcích a mase o druhý potravinový poplach behem nekolika dní.

boh mž


Zdroj: ČTK, 15. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 16.05.2024 04:30