Agris.cz - agrární portál

Delvita stáhla z prodeje 24 druhů masových výrobků z Belgie

9. 6. 1999 | ČTK

Opravte si, prosím, ve zpráve CR-Belgie-obchod-Delvita-dioxin (Delvita stáhla z prodeje 24 druhu masových výrobku z Belgie, 16:44) první vetu: "Obchodní sít Delvita v úterý stáhla z prodeje 24 druhu masových výrobku, které pocházejí z Belgie." na správné: "Obchodní sít Delvita stáhla z prodeje v sobotu kurecí a kachní výrobky a v pondelí ostatní masové výrobky, které pocházejí z Belgie."

CTK

Delvita stáhla z prodeje 24 druhu masových výrobku z Belgie

PRAHA 9. cervna (CTK) - Obchodní sít Delvita v úterý stáhla z prodeje 24 druhu masových výrobku, které pocházejí z Belgie. CTK to dnes oznámila manažerka interní a externí komunikace Delvity Karin Petrikovitsová. Distribuci belgických masových výrobku pozastavila Delvite Okresní veterinární správa Praha-západ v souvislosti s nedávnými nálezy dioxinu v belgickém mase.

Okresní veterinární správa Praha-západ, kde má Delvita logistické centrum, pritom nezakázala prodej tohoto zboží. Prodej belgických masových výrobku Delvite zakázala zatím pouze Mestská veterinární správa v Brne.

Delvita podle Petrikovitsové však stáhla zboží z prodeje preventivne, prestože napríklad u paštik má Delvita atest od výrobce, že zboží dioxin neobsahuje. Prodej byl pozastaven u 24 druhu masových výrobku, mezi nimiž jsou predevším paštiky, pizza, šunka a další uzeniny. O dalším osudu zboží rozhodne veterinární správa na základe jejích poznatku z Evropské unie. Petrikovitsová upozornila, že veškeré cerstvé maso, které obchodní sít prodává, pochází z domácí produkce, tedy z CR.

Hodnota zboží, které Delvita stáhla, zatím není vycíslena. Zboží Delvita nadále skladuje a v prípade, že veterinární správa jeho prodej povolí a bude platná spotrební lhuta, hodlá je firma opet uvést na trh.

Marcela Prošková jw


Zdroj: ČTK, 9. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 08.05.2024 09:26