Agris.cz - agrární portál

Veterinární správa zakázala dovoz vybraných potravin z Belgie

7. 6. 1999 | ČTK

PRAHA 7. cervna (CTK) - Státní veterinární správa Ceské republiky s okamžitou platností až do odvolání pozastavila dovoz vybraných druhu potravin z Belgie. CTK o tom dnes informoval mluvcí Ministerstva zemedelství CR Pavel Kovár.

Zákaz se vztahuje na živá prasata, skot, ovce, veprové, hovezí a skopové maso a tuky, masné výrobky z techto druhu mas, mléka a mlékárenských výrobku, živocišných moucek a živocišných tuku neurcených k výžive lidí.

Jak dále informoval mluvcí Kovár, správa se tak rozhodla na základe nových informací o vývoji situace v EU v souvislosti s nálezy dioxinu v nekterých potravinách. Veterinární správa prijala opatrení již 4. cervna, kdy pozastavila dovoz veprového a hovezího masa, tuku a masokostních moucek z Belgie.

K omezení prodeje belgického hovezího a veprového masa a mlécných produktu po celé Evropské unii pristoupila již dríve Evropská komise. Také Nizozemsko zakázalo import hovezího, veprového a skopového masa a mlécných výrobku, Rakousko zablokovalo dovoz masa, drubežího, vajec a mléka a Itálie dovoz veprového. Dovoz omezila i Francie, která zakázala dovážet všechno maso urcené k lidské spotrebe krome drobných domácích zvírat.

nlm nol


Zdroj: ČTK, 7. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 10.05.2024 05:13