Agris.cz - agrární portál

Nizozemský ministr zemědělství rezignoval

7. 6. 1999 | ČTK

Nizozemský ministr zemedelství rezignoval

HAAG 7. cervna (CTK) - Nizozemský ministr zemedelství Haijo Apotheker dnes oznámil, že odstupuje, a to v neprímé v návaznosti na aféru s dioxinem, které v minulých dnech zasáhla sousední Belgii.

Ministr musel celit kritice z opozicního tábora, že jeho ministerstvo nedokázalo rychle odpovedet na paniku kolem rakovinového dioxinu obsaženého zejména v kurecím mase, která se z Belgie rozšírila i do okolních zemí.

V minulých dnech se navíc Apotheker dostal pod velký tlak sdelovacích prostredku, podle nichž v prípade dioxin neucinil žádné kroky ani poté, co 12. kvetna obdržel z Bruselu faxovou zprávu, v níž byl o problému se závadným masem a se závadnými krmnými smesmi informován.

Behem tiskové konference v Haagu Apotheker nicméne zduraznil, že se rozhodl odejít z funkce vzhledem k "mizivé politické podpore", které se mu dostalo pri prosazování plánu na reformu nizozemského odvetví zpracování veprového masa, jež bylo v roce 1996 zasaženo vážnou epidemií prasecího moru.

Královna Beatrix ministrovu rezignaci prijala.

cas pz


Zdroj: ČTK, 7. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 09.05.2024 22:40