Agris.cz - agrární portál

Bavorský les a Šumava krajinou roku 2000

6. 6. 1999 | ČTK

Haidmühle (Nemecko, Bavorsko) 6. cervna (CTK) - Bavorský les a Šumava byly mezinárodním Svazem prátel prírody zvoleny za "krajinu roku 1999/2000". Tato nejvetší lesní oblast strední Evropy je souvislým "cenným prírodním klenotem v srdci Evropy", prohlásili dnes zástupci ekologické organizace na shromáždení v bavorské pohranicní obci Haidmühle.

Prátelé prírody chteli svým ocenením upozornit na to, že v oblasti na rozhraní trí státu - Nemecka, CR a Rakouska - se zacalo s mnoha projekty v oblasti turistiky a zemedelství, které smerují k využívání prírody, založeném na trvale udržitelném životním prostredí.

Pro oblast je charakteristický Bavorský les, nejstarší národní park Nemecka, který se príští rok docká 30. výrocí svého založení. Na ceské strane byl Národní park Šumava založen pred osmi lety. Oba tyto parky spolecne tvorí nejvetší zónu ochrany lesa v Evrope. Prátelé prírody se podle agentury DPA chtejí zasadit za to, aby tu byla príroda nadále chránena a aby se v této oblasti rozvinuly šetrné formy turistiky.

bep mik


Zdroj: ČTK, 6. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 06.05.2024 10:40