Agris.cz - agrární portál

EU zvažuje rozšíření zákazu prodeje na vepřové maso

3. 6. 1999 | ČTK

EU zvažuje rozšírení zákazu prodeje na veprové maso

BRUSEL 3. cervna (zpravodaj CTK) - Evropská komise po stredecním zákazu prodeje a vývozu belgických kurat, vajec a potravin z nich vyrábených, u nichž je podezrení z vysokého obsahu toxického dioxinu, uvažuje o rozšírení tohoto opatrení i na veprové maso.

Vrcholný orgán Evropské unie o tomto kroku zacal uvažovat poté, co se dozvedel, že rovnež zhruba 500 belgických veprínu využívalo stejných krmných smesí s rakovinotvornou látkou, která byla rovnež používaná i pro výkrm kurat.

Belgický ministr zdravotnictví Luc Van den Bossche již ve stredu vecer oznámil, že v zájmu ochrany zdraví obyvatelstva vydal zákaz porážení veprového dobytka. Soucasne informoval o zavedení karantény na veprové maso - obdobné opatrením uplatnovaným kolem kurat -, dokud nebudou provedeny veterinární analýzy, které urcí, zda se dioxin nenachází i v této potrave.

rv hej


Zdroj: ČTK, 3. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 15:22