Agris.cz - agrární portál

Austrálie schválila fúzi mezi BAT a Rothmansem

2. 6. 1999 | ČTK

SYDNEY 2. června (ČTK) - Australský protimonopolní úřad dnes schválil návrh fúze mezi australskými odnožemi předních tabákových společností British American Tobacco (BAT) a Rothmans International. Sloučením tak vznikne skupina, která se stane největším prodejcem a zpracovatelem tabákových výrobků a cigaret v Austrálii, na Novém Zélandě, Papui Nové Guinei a na ostatních tichomořských ostrovech, napsala dnes agentura Reuters.

"Toto rozhodnutí vítáme jako velmi důležitý krok na cestě k úspěšnému dokončení navrhované fúze společností Rothmans a Wills," napsaly ve společném prohlášení představitelé koncernů Rothmans Holdings a W.D.& H.O. Wills Holdings. Společnost British American Tobacco navíc věří, že se jí v Austrálii podařit úspěšně překonat i případné regulační obstrukce a dokončit tak ještě ve druhém čtvrtletí ohlášenou fúzi za 7,4 miliardy dolarů se společností Rothmans International.

"Zbývá ještě asi 30 dní, ale jsem optimistický," řekl na konferenci v jihočínském městě Kchun-ming předseda firmy BAT Martin Broughton. Finálním sloučením společností Rothmans a BAT vznikne druhá největší tabáková společnost na světě hned za americkým gigantem Philip Morris. Nový subjekt bude mít dominantní postavení na trzích v Latinské Americe, Africe, Asii a v Austrálii.

spr bm


Zdroj: ČTK, 2. 6. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 06:29