Agris.cz - agrární portál

Staropramen Slovakia zahájil na Slovensku prodej piva Velvet

26. 5. 1999 | ČTK

KOŠICE 26. kvetna (zpravodaj CTK) - Obrat kolem 164 miliónu korun vykázala za lonský rok spolecnost s rucením omezeným Staropramen Slovakia, když na slovenském trhu umístila pres 60.000 hektolitru piva. Staropramen Slovakia je dcerinou firmou akciové spolecnosti Pražské pivovary.

Jak dnes v Košicích pro CTK rekl reditel této spolecnosti Jozef Durica v souvislosti s diskutovaným snížením kvót na dovoz ceského piva na Slovensko, respektuje právo státu na regulaci vnitrního trhu a snahu ochránit domácí producenty piva, ovšem zároven uvedl, že pití domácího piva není možné zvýšit administrativními zásahy vuci dovozcum, ale že jde také o otázku "výchovy".

Podle jeho slov dovozní kvóty stejne ztratí opodstatnení, protože velkou roli v této souvislosti nakonec sehraje zejména koupeschopnost obyvatel a kvalita piva. Durica tak reagoval na dotaz CTK ohledne jeho názoru na návrh slovenské vlády, která hodlá na cervnovém zasedání Rady celní unie Slovenska a CR navrhnout snížení kvóty na dovoz ceského piva z dosavadních 532.000 hektolitru na 300.000 hektolitru za rok.

Spolecnost Staropramen Slovakia se dnes v Košicích zúcastnila prezentacní akce zamerené na zahájení prodeje piva Velvet na Slovensku. Jak k tomu uvedl Jozef Durica, prozatím míní vedení spolecnosti Staropramen Slovakia prodávat na Slovensku jen omezené množství tohoto nápoje, který se podle jeho slov stal v Ceské republice vloni "hitem roku".

Soucástí prezentace, která se konala pod patronátem generálního konzula Ceské republiky v Košicích Josefa Byrtuse, bylo také predstavení dalších dvou firem, které se na prodeji piva Velvet budou podílet. První je spolecnost SAHM C.S., výrobce znackových sklenic pro pivovary, ale i další potravinárské firmy a druhou je Thermotechika Nové Zámky, která je jedním z nejvýznamnejších dodavatelu výcepní a chladící techniky v SR.

Ladislav Kerekeš bm


Zdroj: ČTK, 26. 5. 1999





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 15.05.2024 18:36